کد خبر: 1831

تاریخ انتشار: آذر ۳, ۱۴۰۳

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین وداع با پیکر زنده یاد حاج فریدون داوری گفت: همه داغدار و سوگوار چهرۀ ماندگار اخلاق و مهرورزی هستیم.

نیکنام حسین پور در آئین وداع با پیکر اسطوره فرهنگ و هنر زاگرس در دهدشت با احترام به شخصیت زنده یاد حاج فریدون داوری ،توجه آن مرحوم به اخلاق و مهرورزی را سبب سوگواری و عزای قاطبه مردم در سراسر خطه زاگرس در فراق ایشان دانست.

به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی سی سخت دنا”مراسم تشییع پیکر روانشاد حاج فریدون داوری در دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه با حضور جمع کثیری از دوستداران ایشان و با اجرای برنامه های متعدد فرهنگی و هنری برگزار شد .
در این مراسم که با حضور دکتر نیکنام حسین پور سی سخت بعنوان مشاور و رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مسئولین کشوری، استانی وشهرستانی برگزار شد ، سخنرانان در ابعاد شخصیتی این مرد ایلیاتی غیور و فرهیخته به سخنرانی پرداختند.

نیکنام حسین پور نماینده دکتر عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم ضمن ابراز تاسف و تاثر شدید از ضایعه درگذشت روانشاد داوری گفت:
این روزها ساحتِ فرهنگ و هنرِ استان کهگیلویه‌وبویراحمد سوگوار «فریدون داوری» عزیز شد. داوری بیش و پیش از آنکه شاعر یا چهرۀ ادبی باشد، معلمی فرهیخته و دانش‌پژوهی ارجمند و شخصیتی مردمدار بود. شاگردان بسیار و آثار نابش خود گواهی است بر این ادعا که حضور و نُمودشان چونان بارقه‌هایی است از پرتوافشانی آن آفتاب درخشان.
انسان شایسته‌ای که در پرتوِ صمیمیتِ شعرهایش، اندیشه‌های ایل و تبار مادری‌مان را باور می‌ساخت و از این رهگذر در حفظ و صیانت فرهنگ غنیِ فولکلور مردم جنوب به‌ویژه قومیت لر صدچندان کوشید. شاعر دردمندی که سطر سطر اشعار و بیت بیتِ غزل‌هایش چنان بر دل‌ها می‌نشست که خوانش و مرور هزاربارۀ آن‌ها نشاط و نشئۀ خاصی به خاطرها می‌بخشید. از این منظر، «داوری» را می‌توان پیشقراول حفظ و ثبات پیکرۀ گویش لری مخصوصاً در استان ما و سرزمین‌هایِ هم‌تبارِ همجوار قلمداد کرد. شخصیت بی‌نظیری که انبوه تصنیف و ترانه‌هایش، سرشار از شور و مهر و غرور بود و حس نوعدوستی و دیگرخواهی را بین مردم گسترش می‌داد. شُکوهِ موج مواج این جمعیت و اوج شیون داغداران، بر این زخم بی‌پایان گواهی می‌دهد.

نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: همه داغدار و سوگوار چهرۀ ماندگار اخلاق و مهرورزی هستیم. دانشی‌مَردی به معنای کلمه خاص و خالص که انسانیت در وجودش نهادینه شده بود و فارغ از جایگاه هنری و پایگاه اجتماعی بلندبالایش، از هرچه منم و منیّت دور بود و عاشقانه به همه عشق می‌ورزید. سخن از کم‌نظیر شخصیتی است که علاوه بر هنر و هنرمندی‌اش، در معرفت و اخلاق و دانش سرآمد است و الگو برای نسل جوان. اسطوره‌ای از قوم لُر و خاصّه ایل اصیل بویراحمد؛ ایلی که به درازای تاریخ پُر فراز و نشیب این کهن بوم‌وبر، حرف برای گفتن دارد و محبوبیتش زبانزد خاص و عام است.
ادبیات، اندیشه، فرهنگ و هنر فولکلور این استان وامدار و مدیونِ پایمردی و جانفشانی «فریدون داوری» است که تمام‌قد در حفظ میراث گذشتگان کوشید تا نسل حال و آینده، زبان مادری خویش را از یاد نبرند. در آواها، نواها، چامه‌ها و چکامه‌هایی که یادآور تمام لحظات حماسی و سرشار افتخار و اقتدار قوم لر است، می‌توان میزان این تأثیر و تأثر را به خوبی لمس و درک کرد. لحن صمیمی اشعار دلنشین و گوش‌نوازش، آدمی را به گذشته‌های دور می‌برد و به خاطره‌سازی و خاطره‌بازی می‌کشانَد. فریدون داوری فقط در نام و نشان ادیبانه‌اش خلاصه نمی‌شود؛ بلکه «سرمایۀفرهنگی و اجتماعی استان ما» و به تعبیر بهتر «آبروی این استان» و «اعتبار این ایل غیرتمند» است.
حسین پور با ابراز تاسف عمیق از این خسران در حوزه فرهنگ و هنر گفت : افسوس که امروز و در این جمع سرشارِ غم و اندوه، گِرداگرد هم گِرد آمده‌ایم تا مردی را راهی ابدیت کنیم که عمری دست به دست ادبیات داد و از پا ننشست. تکریم انسانی که کَفۀ انسانیت ذاتی‌ و تعهد قلبی‌اش بر دیگر حَسناتش سنگینی می‌کرد. شخصیتی که زیستن در جوارِ کلمه و تنفس در هوای ادبیات را فخر زندگی خویش می‌شمرد. ادیبی از تبارکلام و کلمه، دانامردی که اندوخته‌های دانشی‌اش را بی‌هیچ ادعایی درطبق اخلاص گذاشت و علاقه‌مندان زبان و ادبیات فولکلور را از آبشخورآگاهی سیراب، و اندیشه‌هایش موجی از امید را در دل‌ها زنده می‌کرد. شخصیت خردمند و خِردورزی که آگاهانه و مشتاقانه دل در گروِ واژه‌هاداشت و در این مسیر مویی سپید کرد و رویی سفید.
فعالیت‌های ادبی و کارنامۀ درخشان این عزیز سفرکرده چیزی نیست جز دغدغه‌ای مقدس به ساحت کلمه. امروز هنرمندی در این مکان آرام می‌گیرد که سرتاسر عمرش نیکی بود و نکویی. مهربان‌انسانی که بزرگی یاد و نامش در تاریخ فرهنگ‌وهنر استان و اقلیم ما به یادگار می‌ماند و درخشان بر تارک تاریخ سربلند این قوم اهورایی.
گرچه فریدون داوری از میان ما پر کشید و مسافر آسمان شد، اما خاطرۀهنر و هنرمندی‌اش تا همیشه در ذهن و ضمیرِ دوستان و دوستدارانش مانا و جاودانه خواهد ماند. بی‌شک فقدان این انسان و ادیبِ تمام‌عیار، استاد بی‌بدیل و چهرۀ ماندگار استان کهگیلویه‌وبویراحمد، ضایعه‌ای جبران ناشدنی است و داغ هجرانش بر هنر این مرزوبوم جانگداز.
اینجانب ضمن ابراز تألم و تأثر عمیق نسبت به این واقعۀ تلخ و جانسوز، به نمایندگی از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، از طرف خودم و همۀ همکارانم، هجرت نابهنگام و درگذشت ناگاهِ این هنرمند مهربانِ هم‌تبار را به خانوادۀ داغدار ایشان، هنرمندان و فرهنگ دوستان واهالی سعر وکلمه و تمامی کسانی که با هنر این مردِ بزرگ روزگار گذرانده‌اند، تسلیت و تعزیت عرض می‌نمایم.
نماینده عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم حفظ یاد و نام روانشاد فریدون داوری که عمر خود را صرف حفظ و پاسداشت هویت لری کرد ،گفت :
درپایان پیشنهاد می کنم همکاران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ،انجمن مفاخر ، استانداری و با همکاری دیگر نهادها و سازمانها ، جایزه ای به نام مرحوم داوری در زمینه حفظ گویش زبان و فرهنگ و هنر لری راه اندازی کنند تا انشالله در یک و دوسال آینده شاهد برپایی مراسمات و جایزه های ادبی در حوزه زاگرس و به نام مرحوم داوری باشیم.
«هر که شد محرمِ دل، در حرم یار بماند
وان که این کار ندانست در انکار بماند»
خدایش بیامرزاد. روحش آرام و چراغ یادش همواره پرفروغ در جوار رحمت واسعۀ الهی.
در این مراسم دیگر شخصیت‌های سیاسی ، علمی ،فرهنگی و هنری استان در مورد شخصیت ممتاز و بی مانند حاج فریدون داوری و زمان شناسی وی که براساس نیاز جامعه ،هنر خویش را در خدمت فرهنگ و آرمان های جامعه قرار داده بود ،به ایراد سخن پرداختند.
در این مراسم که اقشار مختلف مردم حضور داشتند ، پیکر آن مرحوم با حزن و اندوه دوستدارانش به خاک سپرده شد.

ارسال دیدگاه